Network Funding

Op de LinkedIn groep Groningc kwam ik een berichj tegen over Financiering van innovatie, maar dat bleek alleen over fiscale en subsidieregelingen te gaan. Financiering is natuurlijk veel breder. Veel regelingen vereisen zelfs dat de ondernemer een deel van de innovatiekosten voor zijn rekening neemt. Mogelijk kan de onderneming dat zelf financieren, maar daar valt natuurlijk weinig over te zeggen. Financiering door derden is wel interessant voor een artikel als dit. Bekend zijn in deze:

  • Bankfinanciering. Traditioneel komt dit in beeld als het product op de markt is en er facturen uitstaan. Eigenlijk gaat het in die fase niet meer om innovatie maar om optimalisatie. Tegenwoordig is het al helemaal moeilijk om bankfinanciering te krijgen,
  • Venture Capitalists, financierings- en onwtikkelingsmaatschappijen investeren in doorgroeiers en letten vooral op de volwassenheid het manangement van de bedrijfsprocessen. Mogelijk interessant voor financiering van procesinnovaties. Met andere R&D maak je er volgens mij weinig kans.
  • De Business Angel. Deze neemt deel in een start-up als het product en de marktpotentie redelijk duidelijk zijn. Dat is nog steeds een risicovolle situatie. Men spreekd dan ook vaak van durfkapitaal. In realtie tot innovatie is de definitie van 'product' belangrijk: datgene wat de klant als een oplossing voor zijn probleem ziet/geld voor over heeft. Met name in de S&O sfeer is er meestal nog onvoldoende contact met de markt geweest om in deze zin van een product te spreken. Business Angels zullen in die gevallen meestal niet geïnteresseerd zijn.
  • De laatste tijd heeft het nieuwe Crowdfunding veel aandacht gekregen. Hierbij wordt een groot aantal aandelen uitgegeven aan kleine aandeelhouders. Dit gaat niet via de beurs maar via een website. Die website bevat ook een sociale media achten gedeelte waar wordt gepitcht en discussie plaatsvindt.Geeft soms verrassende resultaten maar kan ook erg teleurstellen.

Wat deze tijd van sociale media en networking gek genoeg weinig aandacht heeft gekregen is network funding. Het geld komt dan van bedrijven en personen binnen het eigen netwerk van de ondernemer. Het meest bekend is in deze de agaathlening.

Minder bekend maar veel voorkomend is customer funding: een klant betaalt een stuk van de aanneemsom vooruit. Lijkt misschien gek voor innovatie, maar als de klant maar geinteresseerd genoeg is in een vernieuwend product, kan het wel. Ik heb in ieder geval zelf nog niet zo lang geleden vooruitbetaling gehad voor de ontwikkeling van een database met historische data waar ik ook gelijk een nieuwe techniek voor heb ontwikkeld.

Maar ook toeleveranciers en broker kunnen een rol spelen. In de noordelijke scheepvaart bijvoorbeeld financieren werven er reders vaak samen een schip waarmee de schipper voor eigen rekening gaat varen. OK, dit is geen innovatie, maar waarom zou dit met innovatie niet kunnen? Ik noem dit supplier funding en bied het aan aan start-ups die een back end software nodig hebben.

Ik kan mij voorstellen dat er nog meer vormen van network funding bestaan. Wie vult het lijstje aan?

 

Dit artikel is gescheven dd 19-4-2013 door Henk Verhoeven.

Reacties

Henny van der Pluijm
op NL Startups op LinkedIn
19-04-2013 21:40:00
 
(..)
Ik ben een expert op het gebied van venture capital en ook ik vraag me af waarom ondernemers altijd maar op zoek zijn naar een investeerder, terwijl 90 procent er niet voor in aanmerking komt.
(..)
Henk Verhoeven
op NL Startups op LinkedIn
20-04-2013 18:00:00
 
@Henny,

Dat lijkt me een een prima vraag voor ondernemers die daar naar op zoek zijn. Maar dan in specifieke zin: Wat verwacht je, wat hoop je er mee te bereiken? Mijn eigen ervaring met een Business Angel was wat dat betreft een beetje teleurstellend. En dan bedoel ik niet dat hij afhaakte toen de dot com crisis uitbrak, dat begrijp ik heel goed. Ik bedoel dat ik had gehoopt om een kritische sparring partner te vinden die mij kon helpen om risico's te beoordelen en mijn marketing een duw in de goede richting te geven. Achteraf denk ik dat ik beter een coach had kunnen zoeken ;-).

Ik begrijp dat het voor jou lastig kan zijn, en ze zouden zich vast ook beter kunnen oriŽnteren vooraf, maar in algemene zin vind ik het eigenlijk wel positief dat ze er naar zoeken. Want ik denk dat enthousiasme, geloof in je eigen ideeŽn en optimisme zolang je er niet blind op vaart toch goede eigenschappen zijn voor een ondernemer. En met geld kun je meer bereiken dan zonder. Maar even goed moeten investeerders natuurlijk wel kritisch zijn, want op een nieuwe kredietcrisis zit niemand te wachten.
Linie
op NL Startups op LinkedIn
21-04-2013 12:04:00
 
Innovatieve ideeŽn van de grond krijgen vergt in de meeste gevallen een startkapitaal. (..)
Zoals Henny noemt, leverancierskrediet of klantenfinanciering, is niet eerder mogelijk dan wanneer het product al ontwikkeld is. Juist daarvoor is er een moment waar geld nodig is, bv. ontwikkelen van een prototype als het bv. om een machine gaat. (..)
Henk Verhoeven
op NL Startups op LinkedIn
21-04-2013 15:10:00
 
@Linie,

Ik ben het er mee eens dat we nieuwe wegen moeten zoeken. Daarom juist verbaast je uitspraak "leverancierskrediet of klantenfinanciering, is niet eerder mogelijk dan wanneer het product al ontwikkeld is" me. Met supplier funding voor startups beperk ik me als software ontwikkelaar natuurlijk niet tot producten die al ontwikkeld zijn. Want dan valt er voor mij immers niets meer te ontwikkelen en verdien ik dus niets! En toen die klant een stuk van de aanneemsom vooruit betaalde was datgene waarvoor betaald werd toch echt nog niet ontwikkeld.

Juist nu toeleveranciers met een krappe orderportefeuille zitten hebben ze er belang bij om zo'n prototype helpen te ontwikkelen. Ik denk dus dat het voor innovators interessant kan zijn om rond te kijken in hun netwerk en zich af te vragen wie er belang heeft bij het succes van hun innovatie. En zich in te leven in hun posities, te bedenken hoe zij de kansen op succes zouden kunnen beoordelen, hoe ze wellicht te overtuigen zijn om deel te nemen en hoe ze hun netwerk kunnen uitbouwen om hun kansen op deelnames te vergroten.
Reageer
Loading form, please wait