Webgebaseerde software op maat

Webgebaseerde software is software die u direct vanuit uw browser kunt gebruiken. U hoeft niets te installeren en het werkt vanaf allelei computers, waaronder smartphones en tablets.

Webgebaseerde software kan rechtstreeks worden gebruikt, maar wordt ook vaak verwerkt in websites en intranet sites. Voorbeelden zijn reactieformulieren, afsprakenplanners en winkelwagentjes (e-commerce). Dit maakt webgebaseerde software bijzonder geschikt voor samenwerking met klanten of partners.

Simpel maar niet beperkend

Voor interne automatisering is een softwarepakket meestal de goedkoopste oplossing. Maar omdat in de uitgebreidere pakketten voor elk wat wils zit zijn ze meestal ingewikkeld in gebruik. Maar in de eenvoudige pakketten ontbreken dan juist weer enkele onmisbare functies. Goed gemaakte maatwerk software biedt precies wat je nodig hebt, zonder toeters en bellen die maar in de weg zitten.

Beter samenwerken met klanten en partners

Als uw klanten en zakelijke partners buiten het bedrijf gebruik maken van uw software kunt u tot een beter samenwerking komen en tegelijkertijd flink op de administratiekosten besparen. Gebruikersvriendelijkheid is dan nog belangrijker. Een optimale afstemming op hun behoeften kan u een stategisch voordeel geven in de concurrentie.

Heeft u meer dan een tiental klanten of parnters dan kunnen de licentiekosten van pakketsoftware bovendien behoorlijk oplopen. Bij MetaClass betaalt u voor de ontwikkeling, niet voor het aantal gebruikers. Dat kan aardig aantikken!

Koppelbaar

Pakketsoftware biedt vaak faciliteiten om datakoppelingen te leggen, maar in de praktijk treden er bij dergelijke koppelingen meestal allerlei situatiespecifieke problemen op. De pakketleverancier werkt echter voor de grootst gemene deler, zodat situatiespecifieke problemen lang kunnen blijven liggen. Dit kan heel vervelend zijn want het gaat vaak om de groter klanten of partners. Met maatwerk software zit u op de eerste rang en kunt u besluiten om even door te pakken als het bedrijfsbelang daar om vraagt.

Snel en flexibel

Als het goed is treedt er tijdens de ontwikkeling van software een leerproces op. Daarbij leert de software ontwikkelaar beter wat de gebruiikers willen, en leren de gebruikers wat de mogelijkheden zijn, en hoe zij met de software kunnen werken. Dit resulteert vaak in nieuwe inzichten en nieuwe wensen.

MetaClass onderscheidt zich door een hoge softwarekwaliteit te combineren met een snelle ontwikkelmethode. Door die snelheid zijn de initiele kosten van software ontwikkeling verrassend betaalbaar. De hoge softwarekwaliteit geeft niet alleen betrouwbare software maar maakt de software ook uitbreidbaar en aanpasbaar. Zodat de voordelen van maatwerksoftware niet verloren gaan in oplopende onderhoudskosten.

Meer informatie

Enkele voorbeelden van (mede) door ons ontwikkelde maatwerksoftware kunt u vinden in onze portfolio.

Wilt u meer informatie? Neem contact op voor een oriënterend gesprek.