Flexibele maatwerk api's en applicaties

Dankzij het internet regelen we tegenwoordig bijna alles 'on line' via de browser of een app. Voor particulieren werkt dit goed maar organisaties de samenwerken hebben vaak ieder hun eigen systemen. Om niet steeds dubbel te hoeven invoeren worden steeds meer systemen uitgerust met een 'api. Dit maakt het mogelijk om systemen aan elkaar te koppelen. Als gebruiker werk je dan met je eigen app en die benadert dan de api van toeleverancier, afnemer of partner-organisatie. Doordat de systemen van beide organisaties het benodigde automatisch vastleggen worden fouten voorkomen en onnodig werk bespaard.

Dit heeft uiteraard de nodige technische gevolgen. Het koppelen van systemen is nu eenmaal iets anders dan het ontwikkelen van een user interface. De laatste jaren zijn hier nieuwe frameworks en componenten voor ontwikkeld waarmee sneller en flexibler api's kunnen worden ontwikkeld. Is er wel een user inerface nodig dan kan die deels worden gegenereerd en dan aangepast.

MetaClass stapt ook over op zo'n nieuw framework: API Platform. Dit is de afgelopen maanden uitgebreid getest en geoptimaliseerd. De ervaring is vastgelegd in een tutorial voor programmeurs, zodat de techniek vooruit wordt geholpen en u kunt zien dat u bij MetaClass aan het juiste adres bent. Klik hier om de tutorial te bekijken (engelstalig).

Of neem contact op voor meer informatie of een demonstratie.