Collectieregistratie voor drie musea

Het Nautuurmuseum Groningen wilde een eenvoudige applicatie voor de registratie van zowel voorwerpen als boeken, en de registratie van de uitleen daarvan. Dankzij ons framework phpPeanuts konden wij deze applicatie snel en betaalbaar ontwikkelen. De web 2.0 techniek leende zich bovendien uitstekend voor een aantrekkelijk vormgegeven raadpleegomgeving die op verschillende terminals binnen het museum kan worden gebruikt.

Dit probleem bleek bij nog enkele andere musea te spelen:

Voor beide musea is de software aangepast aan de specifieke eisen die hun collectie stelt.

Collectie en Website

De meeste pakketten voor collectiebeheer kunnen wel de collectie naar de website 'exporteren', maar niet de website zelf beheren. Met Semantha Museum kan ook de inhoud van de website heel eenvoudig beheerd worden. Het is zo simpel dat iedereen die een brief met Microsoft Word kan maken ermee overweg kan.

Semantha Museum integreert de website volledig met de presentatie van de collectie, zodat ze feilloos op elkaar aansluiten. Daarmee wordt uw website een effectief instrument waarmee u het publiek voor uw collectie kunt interesseren. Zo worden websitebezoekers ook museumbezoekers.

mineraalopwebsite.jpg

 

Makkelijk zoeken

Er kan gemakkelijk in alle gegevens van bijvoorbeeld collectie, boeken, website en verhalen worden gezocht. Deze zoekfunctie is beschikbaar in de website of in het publieksgedeelte van uw intranetsite. Net als bij de bekende zoekmachines als Google komen de best passende resultaten bovenaan te staan.

zoekenopwebsite2.jpg