Semantha Beheer

In de jaren 2000 voorzagen wij alle websites die wij leverden standaard van Semantha Beheer, ons beheersysteem. Met Semantha Beheer is de inhoud van een website eenvoudig zelf te onderhouden, direct vanuit de browser. Je kunt teksten opmaken, afbeeldingen plaatsen, links aanbrengen naar andere pagina's of websites, etc. Dit vereist geen uitgebreide kennis van internettechnieken, basiskennis van Microsoft Word volstaat.

Wat onderscheidt Semantha Beheer?

Eenvoud. Wij hebben niet geprobeerd een systeem te ontwikkelen dat zo veel mogelijk kan, maar een systeem dat in de praktijk eenvoudig is in gebruik. Dit houdt in dat alle basisfunctionaliteit die nodig is om een website te onderhouden aanwezig is in Semantha Beheer. 

Aanpasbaar. Het eenvoudige systeem is het startpunt. Vanwege de modulaire opbouw kunnen wij het systeem eenvoudig aanpassen en uitbreiden. Zo kregen klanten precies wat ze nodig hadden tegen een aantrekkelijke prijs.

Hoe staat het met Semantha Beheer?

Semantha Beheer blinkt nog steeds uit door eenvoud. Maar de gratis open source alternatieven zijn wel gebruikersvriendelijker geworden. Er zijn bovendien kant en klare thema's en  plugins voor beschikbaar. Daarom zal ik nieuwe websites niet meer van Semantha Beheer voorzien.

Er draaien nog wel diverse websites op Semantha Beheer. Dat blijft voorlopig zo. Het beheersysteem wordt nog onderhouden en het framework phpPeanuts waar het op draait is in 2013 nog aangepast aan de eisen van de tijd.